Botox/botulinumtoxin er et muskelafslappende stof som midlertidig lammer musklerne. Det kan derfor benyttes til behandling af mimiske (dynamiske) rynker. Disse dannes med alderen på grund af gentagne muskelsammentrækninger. Rygning, solens UV-stråler, hudtype og genetiske faktorer er medvirkende til aldringsprocessen. Vi bruger Vistabel® fra Allergan, fordi det er videnskabeligt undersøgt og FDA-godkendt til kosmetisk brug.

Rynkebehandling og løft
Det er typisk panderynker, rynker mellem øjenbrynene, smilerynker omkring øjnene, næserynker, tandkødssmil, rynker på læberne og nedadvendte mundvige der behandles. Botox kan også bruges til halsløft og øjenbrynsløft.

Behandlingen giver et friskere og yngre, men på samme tid naturligt udseende. Botox har været anvendt kosmetisk millioner af gange siden dets første brug i 1989 og er den hyppigste kosmetiske behandling i USA.

 

Botox Århus

Bliver man mimikløs af behandling med botox?
Behandling med Vistabel® relakserer de hyperaktive muskler som giver mimiske rynker. Der bliver brugt små doser ved behandlingen og der vil fortsat være muskelfunktion tilbage i dele af musklen. Muskler som er vigtige for mimikken undgås. Behandling med Vistabel® giver derfor ikke et mimikløst ansigt. Vi tilstræber altid et æstetisk og naturligt resultat.

Hvorlænge varer effekten af botox?
Behandlingen begynder at virke efter 3-4 dage og den fulde effekt forventes efter 1-2 uger. Effekten aftager efter 3-6 måneder. En 70-80% reduktion af rynkerne kan forventes. Efterfølgende kan du tage stilling til om du ønsker ny behandling, eller behandling i andre områder. Efterhånden som man får flere behandlinger varer effekten længere.

Hvad er virkningsmekanismen?
Vi bruger Vistabel®, som er et Botulinum Toxin type A. Det medicinske toxin virker ved midlertidigt at blokere frigivelsen af acetylcholin ved nerveender. Acetylcholin er et signalstof, som normalt forårsager sammentrækning af musklen. Derved afslappes musklen og rynken udglattes. Da virkningen ikke er permanent skal behandlingen gentages. Der er dokumenteret effekt på spændingshovedpine ved kosmetiske behandlinger med botox.

Du kan se pris på behandling med botox her.